4 obiceiuri rele de evitat cand te culci

Creierul nostru are nevoie de somn pentru procesa și a se relaxa. Dacă vreti sa ajutati creierul sa se relaxeze, acestea sunt unele obiceiuri de evitat.

1. Poziționarea telefonului lângă cap în timpul somnului.
Îți ții telefonul sub pernă când dormi? Te bazezi pe telefon și îl folosești ca o alarmă pentru a te trezi dimineața?

Nu este o idee bună să folosiți telefonul mobil pentru a vă începe ziua. Veți verifica e-mailul sau alte rețele sociale , alarma va vibra și va deveni predispusă la o stare proastă.

Un creier relaxat va face sa adormi rapid si usor, fara electronice in apropiere. Și te vei trezi restaurat.

2. Dispozitivele tehnologice din dormitor.
Dispozitivele tehnologice au lumini pe ele, lumini foarte puternice. Un bec aprins va provoca tulburări de somn sau te va face să dorești să faci muncă sau alte lucruri.
Lumina albastră de pe ecranul telefonului, de exemplu, este suficientă pentru a confunda creierul cu gândul că este lumina zilei.

Electronica, cum ar fi periuțele de dinți electrice, televizoarele, computerele, difuzorul și altele ar trebui să fie într-o poziție în care nu pot fi văzute.

3. Un mediu murdar.
Grămezi de rufe, grămezi de hârtii și tot ce poate semana cu un munte ar trebui să fie redus la minimum.

Un mediu murdar mărește tensiunea negativă pe frontul de acasă și vă lasă cu acest sentiment de „este atât de mult de făcut”. Reducerea

Pe măsură ce îmbătrânim, este ușor să depozitați totul într-un spațiu. Dulapurile, garajele sau subsolurile noastre devin un loc de gunoi. Dar trăind în acest fel, în timp, vă va deraia sănătatea mentală și fizică. S-ar putea să nu recunoașteți cât de copleșiți veti fi cand realizati că aveți atât de multe lucruri.

Inima ta va simți stresul și povara, de-a lungul timpului. Nu spun că trebuie să devii un minimalist, deloc.

Luați puțin timp pentru a vedea unde puteți lăsa încărcătura în casă.

4. A munci inainte de somn
Dacă ești șeful tău sau lucrezi la un loc de muncă unde cineva te poate suna la orice oră, e bine să spui nu.

Este greu dacă lucrați într-un câmp care necesită a fi apelabil. Aveți dreptul să trageți granițe sănătoase și să vă programați timpul să vă relaxați în câteva ore înainte de culcare.

O rutină de seară după cină poate fi răspunsul la a pune capăt haosului. Dacă nu vă oferiți aceste ore de relaxare, vă veți simți stresat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *