Despre succes si nu numai

Succesul este un cuvânt feeric. Este praful de magie pe care dorim să-l atingem cu toții. Este un scop pe cont propriu și pentru mulți, motivator, motiv pentru a te trezi în fiecare zi cu motivatia de a lua lumea in piept și „a avea totul”.

Din fericire, abia există o lipsă de consiliere cu privire la modul în care puteți prospera. De fapt, o întrebare simplă adresată companiei Google cu privire la modul de a avea succes produce rezultate impresionante de 815 milioane de cautari.

De ce este succesul atât cautat? Pentru că se simte bine să fii în vârf, să vezi munca ta dură, să fii fericit cu ce ai facut pana acum. Sa fii deasupra tuturor.

Dar, oricât de des, succesul se simte ca o himeră mai mult decât un lucru real – ca si fericirea, de fapt. Vorbim, citim și scriem cărți despre asta, ascultă-i pe înțelepți și pe femeile care ne călăuzesc cu privire la „cum să ajungem acolo” sau „obiceiurile ultra-reușite”.

Și totuși – este un sentiment tantalizant – nu sunteți niciodată complet mulțumiți de voi înșivă, deoarece există cineva care este întotdeauna mai „reușit” – mai mare, mai popular, mai atent, are mai mulți prieteni.

Deci, cum poți să știi cu certitudine că ai reușit în sfârșit? Există o măsură de succes?

Mărimea succesului dvs. depinde de suma pe care o aveți în bancă, de numărul de prieteni pe social media, de numărul de ori pe care ați fost recunoscut pentru ceva, de universitatea în care ați fost acceptat sau, poate, câte vieți ați schimbat?

Răspunsul este că totul depinde de modul în care vă definiți succesul și de modul în care alegeți să îl măsurați.

Pe baza căutărilor, succesul începe să se transforme mai degrabă într-un sentiment interior, într-un sentiment de scop și într-o împlinire, decât în ​​căutarea unor premii de la alții sau într-un cont bancar nelimitat.

Deși toți acești indivizi sunt fără îndoială bogați, observați că nimeni nu menționează că „are milioane în bancă” ca o definiție a succesului. Nici lucrurile pe social media nu stau diferit, multi au continut in care isi expun averea, făcândui pe alții invidioși sau având un stil de viață scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *